Meštani ruskog sela pili razređeni antiseptik: Epilog - sedmoro umrlo, dvoje u komi

Izvor: B92, 23.Nov.2020, 18:56

Meštani ruskog sela pili razređeni antiseptik: Epilog - sedmoro umrlo, dvoje u komi

Sedmoro ljudi umrlo je u subotu, a dvoje je još bilo u komi u ponedeljak u ruskoj republici Jakutiji na krajnjem istoku, pošto su popili razređeni antiseptik.

U subotu su vlasti saopštile da je devetoro meštana sela Tomtora završilo u bolnici jer im je pozlilo pošto su popili tečni antiseptik koji su kupili u seoskoj trgovini, a ima široku primenu od izbijanja pandemije koronavirusa.

Tri su meštanina umrla odmah u subotu, a tri su prevezena u upravno središte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jakutsk, prenosi Indeks.

Četvoro ih je umrlo u bolnici, a "dvoje njih je u komi i njihovo je stanje nepromenjeno", dodala je u ponedeljak služba za medije jakutskog ministarstva zdravstva, a prenela ruska novinska agencija RIA novosti. Reč je o 48-godišnjoj ženi i 32-godišnjem muškarcu, koji su priključeni na respirator, dodaju vlasti.

Istražitelji su izvestili da su analizom utvrdili da antiseptik sadrži 69 posto metanola, otrovnog industrijskog alkohola. Taj proizvod povući će iz prodaje, rekle su u nedelju jakutske zdravstvene vlasti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.