Meštani pobegli u strahu od osvete

Izvor: RTS, 07.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani pobegli u strahu od osvete

Više od sto meštana pobeglo iz svojih domova u Turskoj, strahujući od osvete zbog nedavnog masakra na svadbi. Veruje se da su porodice, koje su napustile svoje domove, povezane sa osumnjičenima za napad u kome su ubijene 44 osobe.

Strahujući od odmazde zbog nedavnog masakra na svadbi u selu Bilge, više od stotinu meštana pobeglo je iz svojih domova na jugoistoku Turske.

Članovi 12 porodica za koje se veruje da su povezane sa osumnjičenima za napad natovarili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su sinoć nameštaj, alatke i odeću i na vozila i traktore i napustili domove, pod nadzorom paravojne milicije.

Iz bezbednosnih razloga, nisu želeli da kažu kuda su se zaputili, prenela je agencija Rojters.

Izvor iz turskih snaga bezbednosti rekao je da je u selu preventivno zaplenjeno 27 komada oružja kako bi se izbegla eventualna osveta.

Najgori masakr u savremenoj istoriji Turske, dogodio se u ponedeljak uveče, a uzrok je, prema izveštajima agencija, bio spor dve porodice oko vlasništva i oko toga za koga će se udati nevesta.

U napadu je ubijeno šestoro dece, 16 žena i 22 muškarca, a među žrtvama su i mlada i mladoženja. U selu od 350 stanovnika, 70 dece je u masakru izgubilo jednog ili oba roditelja i psiholozi im pomažu da izađu na kraj s traumom.

Turska policija je, u međuvremenu, saopštila da su zbog ubistva privedena još dvojica osumnjičenih, tako da je ukupan broj uhapšenih dostigao deset.

Prethodna osmorica uhapšenih su pripadnici seoske straže, paravojne formacije pod kontrolom vlasti, formirane radi borbe protiv kurdskih separatistista u jugoistočnoj Turskoj.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.