Izvor: N1 televizija, 08.Mar.2018, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani niškog naselja u strahu od vode i fekalija u njoj

Zbog kiše koja ne prestaje da pada raste nivo vode u niškom naselju 9. maj, u kome je ugroženo 50-ak domaćinstava. Reč je o podzemnim vodama u koje su se izlile septičke jame, jer je ovo naselje bez uređene kanalizacione mreže.

Izvor: N1

U Štabu za vanredne situacije kažu da u ovom trenutku ne može da se uradi ništa zbog specifičnog močvarnog zemljišta, jedino da pumpama probaju da spreče da voda poplavi kuće.

Posle sedam dana kako su okruženi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vodom, u niško naselje 9. maj danas stiže jedan dobra i jedna loša vest. Stižu pumpe komunalnog preduzeća da izvuku vodu, ali kiša ne prestaje da pada, pa nivo vode nastavlja da raste.

"Mi smo uznemireni, voda nadolazi. Gledamo u Boga da li će kiša da još pada ili neće da pada, jer voda će još malo u kuće da uđe", kaže meštanin naselja 9. maj Dragan Marinković.

Vanredna situacija još nije uvedena, ali meštani kažu da stanje za njih jeste vanredno.

"Gore je nego jezero. Ovoga puta je strašno. Katastrofa. Gore ne može da bude, ja ne znam šta će biti, jer je velika količina vode, velika", kaže Borica Stojčić iz ovog naselja.

Ali ne dovoljno za vanredne mere. Meštanima je objašnjeno da je vanredna situacija mogućnost koja će se primeniti kada voda stigne do kuća.

Voda je stigla i do poslednjeg stepenika, ali Stojčići imaju svoju pumpu kojom su sprečili da i kuća bude poplavljena. Strahuju od količine vode, a, kažu, više od onoga što je u njoj.

Nadležni umiruju – kažu da ekipe Zavoda za javno zdravlje i Doma zdravlja prate situaciju.

"...Kako bi naši građani bili potpuno zadovoljni i smireni da nikakva druga opasnost ne može da im zapreti u ovom trenutku. Mislim pre svega na određene zarazne bolesti", kaže Dragana Sotirovski iz Okružnog štaba za vanredne situacije.

Povrće sa ove zemlje svakako niko neće smeti da jede. Čeka se uputstvo da li će, kada se voda povuče na ovom, inače poljoprivrednom zemljištu, bilo šta smeti opet da sade.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ugroženo 50 kuća u niškom naselju 9. maj, a kiša ne prestaje

Izvor: N1 televizija, 08.Mar.2018

Zbog kiše koja ne prestaje da pada raste nivo vode u niškom naselju 9. maj, u kome je ugroženo 50-ak domaćinstava. Reč je o podzemnim vodama u koje su se izlile septičke jame, jer je ovo naselje bez uređene kanalizacione mreže...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.