Mešihat Islamske zajednice: Nemamo mi ništa s vehabijama!

Izvor: Kurir, 10.Sep.2014, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mešihat Islamske zajednice: Nemamo mi ništa s vehabijama!

Reis Fejzić optužio je Islamsku zajednicu u Srbiji i Zukrolića da podržavaju vehabijski pokret, koji zagovara radikalni islam

BEOGRAD - Mešihat Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) odbacio je optužbe reisa IZ u Crnoj Gori Rifata Fejzića da muftija sandžački Muamer Zukorlić podržava i pomaže vehabije.

- Ova izjava podseća na priču kad je lisica uhvatila petla, a on joj, da bi se spasao, donese sve kokoške iz sela. No, lisica nakon što pojede >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sve kokoške, pojede i petla. Sam Fejzić zna da to što govori nije istina - navode iz IZuS, inače bliskog sandžačkom muftiji Muameru Zukorliću.

Oni dodaju da je Fejzić mislio da u dogovoru sa crnogorskim vlastima i pojedinim stranim faktorima može konačno odeliti južni od severnog Sandžaka.

- To nisu uspeli ni mnogo veći neprijatelji Bošnjaka i Sandžaka, pa neće ni on - zaključuju iz IZuS.

Podsećamo, reis Fejzić optužio je Islamsku zajednicu u Srbiji i Zukrolića da podržavaju vehabijski pokret, koji zagovara radikalni islam.

(B. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.