Izvor: Southeast European Times, 09.Feb.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić ponovio vojnu pretnju

09/02/2010

ZAGREB, Hrvatska -- Odlazeći predsednik Stjepan Mesić je, kako se izveštava, ponovio da bi vojno reagovao kada bi Srbi u Bosni i Hercegovini (BiH) pokušali da se otcepe. U izjavi koju su u utorak (9. februara) preneli regionalni mediji, Mesić je rekao da bi "presekao koridor" koji povezuje istočne i zapadne delove Republike Srpske, entiteta bosanskih Srba. Lideri u tom entitetu upozoravali su da bi mogli da pokušaju da održe referendum o odvajanju od BiH -- što je korak >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << za koji je Mesić ukazao da bi predstavljao uvod u aneksiju od strane Srbije.

BiH "mora da opstane", rekao je Mesić. Srpski predsednik Boris Tadić, dodao je on, treba da naglasi građanima BiH da "je to njihova zemlja i da je Sarajevo njena prestonica". Odbacujući sugestije da su njegove izjave ravne ratnom huškanju, on je krivicu pripisao "četnikoidima i ustašoidima" koji kuju zaveru da podele BiH. Mesić će zvanično predati ovlašćenja sledeće nedelje, a na funkciji ga nasleđuje Ivo Josipović. (B92, Tanjug, Vijesti, Glas javnosti, E-Novine - 09/02/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.