Izvor: B92, 12.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić: Svedočiću u Hagu

Zagreb -- Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio da će, ako dobije poziv, svedočiti u Hagu na suđenju šestorici Hrvata iz BiH.

U emisiji hrvatskog državnog radija, Mesić je rekao da je čuo da se u Hagu pominje kao mogući svedok i israkao da je spreman da svedoči, jer građane Hrvatske na to obavezuje Ustavni zakon o saradnji sa Haškim tribunalom.

Komentarišući slučaj Vladimira Zagorca, protiv koga se u Hrvatskoj vodi istraga zbog zloupotrebe položaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili ovlašćenja, Mesić je izrazio uverenje da će austrijski Vrhovni sud potvrditi prvostepenu odluku da Zagorac bude izručen Hrvatskoj.

Mesić je odbacio mogućnost da savetnika Sašu Perkovića smeni zbog susreta sa Zagorcem u Beču, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.