Mesić: Ne dozvoljavam ta sr...!

Izvor: RTS, 14.Feb.2010, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić: Ne dozvoljavam ta sr...!

RTL objavila snimak intervjua koji je odlazeći hrvatski predsednik Stjepan Mesić davao novinarki Ivani Brkić, kada je isprovociran, napustio prostoriju uz reči: "Ne dozvoljavam ta sr...!"

Snimak intervjua koji je predsednik Hrvatske Stjepan Mesić prekinuo u četvrtak, prvi put za deset godina kako je na dužnosti, RTL je objavila večeras. Mesić je intervju davao novinarki RTL-a Ivani Brkić, kada je isprovociran, napustio prostoriju, uz reči: "Ne dozvoljavam ta sr...!" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Na pitanje Brkićeve da li podržava reizbor državnog tužioca Mladena Bajića zato što ga ovaj nečim drži u šaci, hrvatski predsednik je najpre odgovorio da je pitanje glupo, a potom besno ustao sa stolice i, uz reči: "Ne dozvoljavam ta sr..." izašao, odbijajući da nastavi razgovor.

Hrvatski mediji su navodili i da je Brkićeva, pre nego što je Mesić prekinuo razgovor, postavljala niz škakljivih pitanja, između ostalih i zbog čega je svojevremeno premijerku Jadranku Kosor optuživao da je nelegalno stekla stan, a danas joj to više ne prebacuje.

Mesić je tvrdio da je stan premijerke spominjao samo u kampanji 2005. godine, a novinarka je insistirala na tome da je i 2007. godine potezao pitanje kako je Kosorova došla do stana.

Zatim su na red došla i pitanja o aferi "Podravka". Novinarka je insistirala da Mesić odgovori zašto je najpre tvrdio da nikoga nije zvao u vezi sa pozajmicom direktoru splitske prehrambene kompanije SMS Srđanu Mladiniću, a onda priznao da je zvao predsednika "Podravkine" uprave Zdravka Šestaka.

Bivši ministar privrede Damir Polančec optužio je Mesića da je, na njegov pritisak, rukovodstvo koprivničke kompanije "Podravka" dodelilo kredit vlasniku splitskog SMS Srđanu Mladiniću, koji se zbog nezakonitosti u "Podravci" nalazi u pritvoru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Kako je Mesić prvi put u 10 godina prekinuo intervju

Izvor: Cafe.ba, 14.Feb.2010

Predsjednik Mesić u četvrtak je, prvi put u deset predsjedničkih godina, prekinuo intervju koji je davao novinarki RTL-a, te isprovociran rekao kako mu je dosta tih sranja.

Nastavak na Cafe.ba...

Mesić neće da kaže zašto mu je bilo "dosta tih s....."

Izvor: Glas javnosti, 15.Feb.2010, 14:23

ZAGREB - Ne osećam se krivim - odgovorio je odlazeći hrvatski predsednik Stjepan Mesić na pitanje oseća li se odgovornim za nepoverenje građana u državne institucije, posle oproštajnog sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor i članovima hrvatske vlade...On, međutim, nije odgovorio šta ga je...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.