Mesić:Josipović se poneo državnički

Izvor: B92, 28.Dec.2014, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić:Josipović se poneo državnički

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić rekao je da se aktuelni predsednik Ivo Josipović ponašao državnički u predizbornoj kampanji.

“On je nastupao tako da zna u čemu želi promene. Krenuo je od Ustava, a svi drugi će u tom okviru morati da traže rešenje. Mislio sam da će u prvim anketama njegova prednost biti izraženija, ali tek treba da dobijemo prve prave rezultate“, rekao je Mesić.

On je prokomentarisao i ostale predsedničke kandidate.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
“Na jednoj strani smo imali mladog čoveka (Ivan Sinčić) koji je dosta provokativno nastupao, imao je predloge, ali ih nije mogao potvrditi brojkama. U svakom slučaju mnoge je zainteresovao da mu poklone poverenje“, naveo je Mesić.

Bivši hrvatski predsednik nešto oštrije je govorio Kolindi Grabar-Kitarović i Milanu Kujundžiću.

“Kujundžić je napadao sve i svakoga. Jedino što nije rekao na koji način misli da ostvari onih nekoliko ideja koje je predložio. Razumem da se gospođa Grabar-Kitarović drži opštih poruka, ali je malo njenih predloga koji bi ušli u korist rešavanja problema“, zaključio je Mesić.

Hrvatska će predsednika dobiti u drugom krugu izbora, s obzirom da nijedan od kandidata nije dobio više od polovine glasova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.