Mesi: Žalićemo do kraja života

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2015, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesi: Žalićemo do kraja života

Najbolji fudbaler i kapiten Argentine Lionel Mesi izjavio je da će saigrači i on do kraja života žaliti za propuštenim šansama u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Argentina je u finalu Mundijala u Brazilu poražena od Njemačke golom Marija Gecea u 114. minutu igre. Argentinci su propustili nekoliko sjajnih šansi, a najbolje su imali Mesi, Gonsalo Iguain i Rodrigo Palasio.

"Ne znam šta bih rekao... Šteta je što smo propustili sve šanse koje smo imali tokom meča. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Imali smo bolje prilike, ali... Žalićemo do kraja života zbog šansi koje nismo pretvorili u gol", rekao je vidno razočarani Mesi u intervjuu za sajt FIFA.

Argentinska bajka krenula je od duela sa Bosnom i Hercegovinom, kada je upravo as Barselone prelomio susret za 2:1. On je do kraja turnira postigao još tri gola i proglašen je za najboljeg igrača SP.

"Bilo je olakšanje jer je to bio naš prvi meč i ne samo da sam postigao pobjedonosni gol, već sam uspio da se upišem u strijelce na startu. Nervoza na prvom meču može vas natjerati na greške, tako da je bilo veoma važno da pobijedimo", kazao je Mesi.

Iznenađujući rezultat desio se već na startu SP, kada je Holandija razbila tada aktuelnog prvaka Španiju sa 5:0. Mnogo njegovih saigrača iz kluba tada je doživjelo jedan od najtežih poraza u karijerama.

"Bili smo u kontaktu i razgovarali, ali u tim situacijama ne volim da razgovaram sa njima, ne volim da ih uznemiravam. Generalno sam takav i mislim da je bolje ostati tih u takvim situacijama", istakao je on.

"Gaučosi" su se u finale Mundijala u Brazilu plasirali pobjedom nad Holandijom poslije penala, pošto je u 120 minuta fudbala bilo 0:0.

"Ne znam da li je to najsrećniji trenutak u životu, ali je mogućnost da budeš u velikom finalu stvarno bilo nešto spektakularno. Holandija je nevjerovatan tim sa sjajnim igračima. Bio je izjednačen susret u kojem smo mi na trenutke patili. Pravi taktički 'rat', ali smo uspjeli da izborimo penale i prođemo. Bili smo nevjerovatno srećni", naveo je on.

Mundijal je obilježio i ubjedljiv poraz domaćina Brazila od Njemačke 1:7.

"Slično je kao što sam rekao za duel Holandije i Španije - veliko iznenađenje za svakoga. Očekivali smo izjednačenu utakmicu, tešku za oba protivnika. Nismo očekivali da Nijemci vode sa 3:0 ili 4:0 poslije 25 minuta. Sve nas je iznenadilo. Nije bilo bitno s kim ćemo se sresti u finalu jer su obje ekipe bile jake. Njemačka je dokazala to tokom cijelog Mundijala, baš kao i Brazil, koji je igrao kod kuće. Nije bilo razlike s kim ćemo igrati", zaključio je Mesi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.