Mesečna inflacija u junu 0,6 odsto, međugodišnja 1,6 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2020, 19:16

Mesečna inflacija u junu 0,6 odsto, međugodišnja 1,6 odsto

U Srbiji je u junu 2020. zabeležen rast inflacije od 0,6 odsto u odnosu na maj, dok je međugodišnja inflacija iznosila 1,6 procenata, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Potrošačke cene su u junu povećane u poređenju sa decembrom 2019. godine za 1,4 posto.

Prema statističkim pokazateljima, u junu su na mesečnom nivou najviše porasle cene rekreacije i kulture, za 3,8 procenata, zatim cene hrane i bezalkoholna pića (1,2%) i restorana i hotela (0,3%).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Blago su poskupeli i stan, voda, električna energija, gas i druga goriva, zatim transport, nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana, kao i odeća i obuća, svi za po 0,1 odsto.

Pad cena je zabeležen kod komunikacija za 1,0 procenat.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Inflacija u Britaniji neočekivano porasla u junu

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jul.2020, 09:15

Inflacija u Velikoj Britaniji je neočekivano porasla u junu za 0,6 procenata u odnosu na maj kada je iznosila 0,5 procenata, prema današnjim podacima Kancelarije za nacionalnu statistiku (ONS).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.