Izvor: S media, 07.Feb.2013, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesarovićeva: Neću se opet kandidovati

Nata Mesarović, predsednica Visokog saveta sudstva i Vrhovnog kasacionog suda, kaže za Danas da se neće kandidovati za mesto predsednice Vrhovnog kasacionog suda nakon što Skupština Srbije izglasa prestanak njene funkcije.

"Naravno da se neću još jednom kandidovati", napomenula je Mesarovićeva. Prema njenim rečima, nakon glasanja u Skupštini Srbije biće održana i sednica Vrhovnog kasacionog suda.

"Ustavni sud svojom odlukom ništa ne traži, ne razrešava >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predsednika Vrhovnog kasacionog suda, već je samo konstatovao da je neustavna odluka o izboru, odnosno odlučivao je o ustavnosti zakona na osnovu koga sam izabrana. Razrešenje se pokreće na opštoj sednici Vrhovnog kasacionog suda", ukazuje Mesarovićeva.

Ustavni sud Srbije ocenio je neustavnim član 102, stav 5 Zakona o sudijama, po kojem je Nata Mesarović izabrana za predsednicu Vrhovnog kasacionog suda. Postupak za ocenu ustavnosti podnela je Srpska napredna stranka, a ocena o neustavnosti pomenutog člana Zakona o sudijama Ustavni sud je doneo sa 10 prema pet glasova.

Sednica na kojoj će poslanici odlučivati o prestanku funkcije predsednice Vrhovnog kasacionog suda, koju je predložio Visoki savet sudstva, biće održana u ponedeljak.

(Danas)

FOTO: Youtube

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.