Mesarović: Neću se opet kandidovati

Izvor: Kurir, 08.Feb.2013, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesarović: Neću se opet kandidovati

BEOGRAD - Nata Mesarović kaže da se neće kandidovati za mesto predsednice Vrhovnog kasacionog suda nakon što Skupština izglasa prestanak njene funkcije.

"Naravno da se neću još jednom kandidovati", napomenula je ona.

Podsetimo, Ustavni sud Srbije ocenio je neustavnim član 102, stav 5 Zakona o sudijama, po kojem je Nata Mesarović izabrana za predsednicu Vrhovnog kasacionog suda. Postupak za ocenu ustavnosti podnela je Srpska napredna stranka, a ocena o neustavnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pomenutog člana Zakona o sudijama Ustavni sud je doneo sa 10 prema pet glasova.

Sednica na kojoj će poslanici odlučivati o prestanku funkcije predsednice Vrhovnog kasacionog suda, koju je predložio Visoki savet sudstva, biće održana u ponedeljak.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.