Mesarović: Moja plata, moja stvar

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2010, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesarović: Moja plata, moja stvar

Predsednica Vrhovnog saveta sudstva Nata Mesarović je u saopštenju za javnost priznala da joj je plata povećana, navodeći da su informacije o visini primanja netačne i tendenciozne, ali nije navela o kom se iznosu radi.

Dnevnik Pres, koji takođe izvešatava o toj aferi, piše danas da je Nata Mesarović odbila da razgovara.

"Neću ništa da vam kažem! Moji prihodi su moja stvar i nemam vama šta da ih objašnjavam"!

"Kad budem pozvana da branim svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prihode, ja ću to i da uradim! A naručiocu ovog teksta poručujem: razmisliću da li da progovorim, jer ako ja progovorim, biće svašta", dodala je ona odbijajući razgovor s ''Presom''.

Vrhovni savet sudstva, čiji predsednik je Nata Mesarović, doneo je odluku da sudijama Kasacionog suda pa i njoj samoj, poveća platu za 30 odsto, podseća jutros B92.

Tako umesto nekadašnjih 248.173, Mesarovićeva sada ima platu od 322.625 dinara, ali su joj ukupna mesečna primanja čak 402.625 dinara pošto dobija i mesečne naknade od 45.000 dinara za vođenje Vrhovnog saveta sudstva, a zarađuje još i 35.000 dinara kao član Komisije za polaganje pravosudnog ispita pri ministarstvu pravde.

Po zakonu, inače, Vrhovni kasacioni sud ima 29 sudija, ali petoro njih još nije imenovano. Upravo u toj činjenici da nisu imenovane sve sudije, Nata Mesarović je našla zakonski osnov da poveća plate zbog "povećanog obima posla".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.