Mesar mučki ubio Tijanu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2014, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesar mučki ubio Tijanu

BEOGRAD - Dragan Đurić iz Beograda priznao je ubistvo Tijane Jurić (15) iz Bajmoka i policiju odveo do mjesta na kojem je pokopao žrtvu.

Nebojša Stefanović, srbijanski ministar unutrašnjih poslova, izjavio je da je Đurić uhapšen i da je u pitanju monstrum koji nije pokazao nimalo kajanja zbog strašnog zločina koji je počinio.

Stefanović je rekao da istraga ukazuje na to da je Đurić jedini počinilac i da žrtvu nije poznavao odranije.

Ubica, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u Bajmoku bio kod prijatelja, žrtvu je udario automobilom, nakon što je počela da traži pomoć uhvatio je za vrat, udarao, potom ubacio u automobil, gdje je sa nje skinuo odjeću, a zatim je ubio i zakopao u improvizovanom grobu na napuštenoj deponiji na desetak kilometara od Sombora. Obdukcija će, prema riječima Stefanovića, pokazati da li je Tijana Jurić silovana.

On je precizirao da je ubica nakon hapšenja pokazao odsustvo bilo kakvog kajanja i ljudskog ponašanja i da je, pošto je pao na poligrafskom testiranju, priznao da je počinio zločin.

"Nije odranije poznavao Tijanu i, bez namere da olakšavam, ne možemo da tvrdimo da je ovo danima pripremao, iako ne kažem da nije pripremao tog dana", rekao je Stefanović i dodao da je Đurić nakon što je ubio Tijanu, njeno tijelo zakopao "nekom zemljom koju je imao u gepeku", ali da ta zemlja nema veze s planiranjem ubistva.

Đurić je prethodno imao manje prestupe, ali ništa slično ovome, a Stefanović je istakao da je u pitanju veoma krupan čovjek, visok oko dva metra i težak preko sto kilograma.

Zbog ovakvog monstruma, žao mi je što smo ukinuli smrtnu kaznu, kaže Stefanović

"Zbog ovakvog monstruma, žao mi je što smo ukinuli smrtnu kaznu. Možda naše društvo nije bilo spremno za prihvatanje svih tekovina EU kao što je ukidanje smrtne kazne", rekao je Stefanović i dodao da će s ministrom pravde Nikolom Selakovićem razgovarati o tome da se koliko god je moguće pooštri kaznena politika u Srbiji.

"Kao roditelj i čovek očekujem da ovako nešto ne prođe bez najteže kazne koja u ovoj zemlji može da se izrekne", rekao je Stefanović.

Za ubistvo Tijane Jurić prijeti kazna zatvora od 30 do 40 godina, pošto je u Srbiji, kao i u drugim evropskim državama, ukinuta smrtna kazna, kaže Selaković.

Majka Dragana Đurića, Makivija (56), odbija da povjeruje da je njen sin bio u stanju da počini ovakav zločin, jer je uvijek bio miran i povučen, ali kaže da treba da snosi posljedice ako je zaista ubio Tijanu.

"Jesam mu majka, ali neka odleži. Sve što sam imala uložila sam u njega, ne znam šta mu se dogodilo. Poslednjih nekoliko dana je bio ćutljiviji nego inače, ali kad bih ga pitala šta mu je odgovarao je: 'Ništa, mama'", kroz plač priča majka Đurića. Oni su živjeli zajedno u iznajmljenoj kući u Surčinu, za koju su sakupljali kiriju svakog mjeseca, jer teško žive.

Facebook profil Dragana Đurića danas je bio zatrpan prijetnjama i komentarima o svirepom ubistvu. Đurić je dan poslije ubistva, 27. jula, promijenio fotografiju na profilu i postavio novu na kojoj je sa svojim sestrićem od oko tri godine. Na hiljade ljudi kliknule su juče na njegove fotografije, podržale komentare koji zahtijevaju da ubica bude najstrože kažnjen, ali i podijelile sa drugima profil ovog čovjeka kako bi svi mogli da vide ko je ubica Tijane Jurić. Na Facebooku je osnovano više grupa čiji članovi traže smrtnu kaznu za Đurića.

Tijana Jurić je posljednji put viđena 26. jula u 00.25 nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku. Na neasfaltiranom dijelu puta pronađeni su Tijanini patika i nokat, a odmah poslije nestanka u potragu su se uključili mađarska policija, Evropol, Interpol i međunarodni sajt posvećen nestaloj djeci u Evropi.

Igor Jurić, otac ubijene Tijane Jurić, rekao je danas da je njegova porodica doživjela nenadoknadiv gubitak i da se nada da će biti posljednji u zemlji i u Subotici.

"Ne znam kako da okarakterišem monstruma koji je to sve uradio. Ne znam kakav čovek moraš da budeš da bi napakostio ovakvom detetu. Sa 120 kilograma se iživljavao nad detetom od 47 kila, pa onda ne znam da li je to čovek ili životinja", rekao je Igor.

- 26. jula - Tijana Jurić posljednji put viđena u 00.25 nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

- 26. jula - Nakon što je drugari nisu uspjeli pronaći, policija se u 1.30 uključuje u potragu.

- 30. jula - Policija saopštila da su građani prijavili da su je vidjeli u Mađarskoj.

- 6. avgusta - Dragan Đurić uhapšen je oko 22 časa na svom radnom mjestu u mesari u Surčinu

- 7. avgusta - Iz policije u 1.40 potvrđeno da je tijelo Tijane Jurić pronađeno u okolini Sombora.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.