Mešaju beton za klub

Izvor: RTS, 01.Maj.2009, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mešaju beton za klub

Najverniji navijači berlinskog "Uniona" svoju odanost klubu dokazuju pomažući u izgradnji novog stadiona, a zahvaljujući njima klub je do sada uštedeo dva miliona evra.

Navijači berlinskog fudbalskog trećeligaša "Uniona" dokazuju odanost klubu tako što svakodnevno pomažu u izgradnji novog stadiona.

Volonteri dolaze nakon posla ili kada imaju slobodan dan i mešaju beton, polažu električne kablove ili vare metalne stubove, a neki od njih su žrtvovali i godišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odmor kako bi pomogli da stadion bude gotov na vreme.

"Oko 75 odsto radova na stadionu je završeno", izjavio je predstavnik za štampu kluba Kristijan Arbajt, dodajući da je u izgradnji svakodnevno pomaže oko 1.600 navijača.

"Nismo mogli ni da sanjamo da će nam pomoći tako mnogo navijača. Pomažu nam lekari, medicinske sestre, profesori", rekao je Arbajt.

"Zahvaljući pomoći navijača, klub je do sada uštedeo oko dva miliona evra. Union je bio primoran da gradi novi stadion kada je Fudbalska federacija Nemačke donela odluku da stari stadion, na kome su igrali od 1920, ne ispunjava bezbednosne uslove.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.