Meša želi Englesku ili Njemačku

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2015, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meša želi Englesku ili Njemačku

Ne plašim se bilo kakvog raspleta u žrijebu i volio bih čak fajt i sa najjačim poput Engleske ili Njemačke, rekao je Mehmed Baždarević, selektor reprezentacije BiH, uoči za subotu najavljenog izvlačenje grupa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Smatra da "zmajevi" imaju kvalitet da se nose i sa najboljim selekcijama svijeta, iako je, naravno, poželjno dobiti nešto lakše rivale.

"Osjećaji su pomiješani. Kao sportista volio bih dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << velike ekipe jer je to spektakl. Na drugoj strani naravno da je bolje sastati se sa nekim uslovno slabijim jer bi nam to olakšalo put na Mundijal. Zato mislim da bi najbolji rasplet bio neki miks svega. Recimo da izvučemo jednog jakog rivala, jednog nešto povoljnijeg i da odigramo jedan regionalni derbi. Vjerujem da iz takve grupe možemo na Mundijal", smatra Baždarević.

S obzirom na raspored u jakosnim šeširima moguća je i "jugoslavenskoj grupi". "Zmajevi" bi iz prvog šešira mogli izvući Hrvatsku, iz trećeg Srbiju, odnosno Sloveniju ili Crnu Goru iz četvrtog, te Makedoniju iz petog. Popularni Meša nema ništa protiv takvog raspleta, iako je svjestan da takvi mečevi poprimaju sasvim drugačije konotacije.

"Volio bih da vidim gdje smo u omjeru snaga sa komšijama. Volio bih se sresti sa svojim sportskim prijateljima. Nažalost, takve utakmice donose tenzije i samo iz tih razloga ne znam koliko je dobro da žrijeb posloži kuglice na taj način", istakao je Baždarević, koji je u konsultacijama sa čelnicima N/FS BiH odlučio da ne putuje na žrijeb.

Bh. savez će predstavljati potpredsjednik Darko Ljubojević, generalni sekretar Jasmin Baković i sekretar stručnog štaba Elmir Pilav.

Prvu jakosnu grupu u evropskoj zoni kvalifikacija u žrijebu, koji počinje u 17 sati po našem vremenu, činit će: Njemačka, Belgija, Holandija, Portugal, Rumunija, Engleska, Vels, Španija i Hrvatska.

Druga: Austrija, Slovačka, Italija, Švajcarska, Češka, Francuska, Island, Danska i BiH.

Treća: Ukrajina, Škotska, Poljska, Mađarska, Švedska, Albanija, Sjeverna Irska, Srbija i Grčka.

Četvrta: Turska, Slovenija, Izrael, Republika Irska, Norveška, Bugarska, Farska Ostrva, Crna Gora i Estonija.

Peta: Kipar, Letonija, Jermenija, Finska, Bjelorusija, Makedonija, Azerbejdžan, Litvanija, Moldavija.

Šesta: Kazahstan, Luksemburg, Lihtenštajn, Gruzija, Malta, San Marino i Andora.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Baždarević: Ako ne možemo pobijediti ove ekipe, nismo za SP

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jul.2015, 19:47

SARAJEVO - Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević nakon žrijeba za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji izjavio je da je zadovoljan grupom u kojoj se nalazi BiH..."Zadovoljan sam grupom u kojoj je BiH, iako sam želio neke nove selekcije. Ali, moramo biti zadovoljni...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.