Meron odbio zahtev za uslovni otpust Miletića iz zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2018, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meron odbio zahtev za uslovni otpust Miletića iz zatvora

Predsednik Mehanizma međunarodnih krivičnih sudova u Hagu Teodor Meron ponovo je odbio zahtev generala Vojske Republike Srpske Radivoja Miletića da mu odobri uslovni - prevremeni otpust sa izdržavanja kazne od 18 godina zatvora na koju je osuđen zbog zločina protiv čovečnosti u Potočarima 1995. godine.

Iako se 2005. godine dobrovoljno predao Haškom tribunalu i u maju izdržao dve trećine kazne zatvorske kazne (uslov za prevremeni otpust) Meron je kao razlog za odbijanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahteva naveo težinu zločina zbog kojih ga je Haški tribunal osudio.

Miletić kaznu izdržava u zatvoru u Finskoj.

Prvi zahtev Miletića za prevremeni izlazak iz zatvora Meron je odbio u julu 2017. jer nije bio ispunjen uslov od dve trećine izdržane kazne.

Haški tribunal proglasio je Miletića 2010. proglasio krivim za ubistva, progon i prisilno premeštanje Muslimana iz Srebrenice i Žepe u julu 1995.

Prvostepenom presudom, u junu 2010, bio je osuđen na 19 godina zatvora, a Apelaciono veće Tribunala je krajem januara 2015. delimično usvojilo žžalbu odbrane i smanjilo kaznu Miletiću na 18 godina zatvora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbijen Miletićev zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2018

HAG/SARAJEVO - Mehanizam za međunarodne tribunale odbio je zahtjev Radivoja Miletića da bude pušten na slobodu nakon što je odslužio dvije trećine 18-godišnje kazne na koju je osuđen zbog zločina u Srebrenici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.