Mermer i bešumni lift

Izvor: Politika, 29.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mermer i bešumni lift

Većina onih koji kupuju stan radije se opredeljuju za stan u novogradnji. Kao jedan od glavnih razloga navode da će kupovinom novog stana za nekoliko godina odložiti susret sa majstorima i tako, pored nereda u kući, izbeći i znatne novčane izdatke. S druge strane, građevinari se trude da u svemu, pa i u ugradnim materijalima, prate svetske trendove tvrdeći da je sve kvalitetno i trajno.

– Kupcima je, svakako, kvalitet materijala u stanu veoma bitan. Mnogi žele da se uvere da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << li je ono što kupuju dobro. Zato im pokazujemo katalog gde mogu da vide sve što ih interesuje. Na primer, zgrada koju gradimo u Subotičkoj, pored dobre lokacije, ima i odlične stanove u kojima je sve prvoklasno, počev od aluminijumske i PVC stolarije, španske keramike i hrastovog parketa – kaže Dragica Međed, ofis menadžer preduzeća Lexxus.

Ima i onih koji stan u novogradnji kupuju tek kada je završen da bi se uverili da u potpunosti odgovara ne samo njihovim potrebama već da su i ugradni materijali odgovarajućeg kvaliteta, tj. da stan vredi onoliko kolika mu je cena. Na primer, Granit invest ima u ponudi i završenu zgradu u Zahumskoj 45 koja je izuzetno kvalitetno urađena.

– Oni koji žele da kupe neki od stanova iz naše ponude kod Vukovog spomenika i u Mirijevu mogu u Zahumskoj 45 na licu mesta da se uvere kakav je kvalitet korišćenih materijala. Bitno je da za objekte koje gradimo imamo svu potrebnu dokumentaciju. Bez toga ništa ne počinjemo. Podrazumeva se da vodimo računa i o termo i hidroizolaciji, konstrukciji, statici... Ukratko, o svemu. Oprema je uvozna. Materijale uvozimo direktno, bez posrednika što, naravno, utiče na cenu. Znači, kupac pod povoljnijim uslovima dobija vrhunsku, ali i najnoviju opremu. Pratimo svetske trendove. Na primer, fasada na našim objektima kod Vukovog spomenika biće od prirodnog granita debljine tri santimetra kao što je na objektu u Zahumskoj. Zgrada ima video nadzor. Ulazno stepenište predstavlja kombinaciju mermera i granita. Lift je bešumni. Ulazna vrata na stanovima su sigurnosna. Stolarija je uvezena iz Italije. U pitanju je kombinacija drvo-aluminijum. Roletne su aluminijumske punjene poliuretanom. Parket je drveni, troslojni, lakiran i može se kasnije hoblovati. Keramika je porcelanska. Kade su hidromasažne, vodokotlići bešumni. Zidovi su, takođe, kvalitetni. Osvetljenje odlično. Vodilo se računa o svemu, pa i o bojama. Objekat ima i garažu. Ko hoće da obezbedi mesto za automobil može uz stan da kupi i garažu. Prilaz zgradi je uređen. Sve se savršeno uklapa. Zgrada u Zahumskoj 45 dobija pohvale za izgled i kvalitet i od onih koji nisu zainteresovani za kupovinu stana – ističe Jovanka Avramović, tehnički sekretar Granit investa.

Ima i kupaca koji smatraju da mnogi investitori nude samo lepo našminkane zgrade i ušuškane stanove, dok je kvalitet opreme loš i diskutabilan i zato se, pri kupovini stanova, radije opredeljuju za investitore sa dužom tradicijom i već proverenim i prepoznatljivim kvalitetom. Jedan od takvih je i Stankom.

– U skladu sa sloganom "Za bolji kvalitet života", već prilikom projektovanja primenjujemo propisane standarde. Tokom gradnje pratimo tendencije uvođenja novih materijala i tehnologija, da bismo kupcima ponudili odgovarajući nivo kvaliteta gradnje. Pored standardnog nivoa opreme i kvaliteta gradnje, na najvećem broju do sada izgrađenih objekata, napravili smo i korak više prilikom gradnje objekta na Sunčanoj padini čije useljenje se očekuje ovih dana. U objekat je ugrađen viši nivo opreme: fasadna stolarija drvo-aluminijum (najkvalitetnija u ponudi), hrastov parket ekstra klase, sigurnosna ulazna vrata, unutrašnja stolarija od bojenog medijapana sa kanelirama, video interfon, ugradni vodokotlići, hidromasažne kade, uvozna italijanska keramika, granitna keramika u hodnicima zgrade, Otisov bešumni lift, fasada od veštačkog kamena, klima...

Stankom zida i objekat na uglu ulica R. Mitrovića i Kneza Višeslava u koji će, takođe, biti ugrađena oprema kojom se potvrđuje tendencija daljeg unapređenja kvaliteta izvedenih radova – kaže Dušanka Amidžić-Popovski, direktor prodaje.

Kupce će svakako obradovati ponuda kvalitetnih stanova u novogradnji. Izbor je veliki, ali su, nažalost, platežne mogućnosti male.

Slađana Raner

[objavljeno: 29.09.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.