Merlin Monro bi danas bio 85. rođendan

Izvor: Blic, 01.Jun.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merlin Monro bi danas bio 85. rođendan

Američka glumica i seks simbol 20.veka, Merlin Monro rođena je na jučerašnji dan, pre 85 godina. Rođena je kao Norma Džin Bejker Mortenson 1. juna 1926. u sirotištu u Los Anđelesu, kao vanbračno dete Gledis Perl Monro, a odrastala je po hraniteljskim porodicama.

Holivudska lepotica je i nakon skoro 50 godina od svoje smrti ideal lepote i inspiracija mnogih umetnika.

IMIDŽ Sa 16 godina počela je da radi u fabrici padobrana gde je odmah zapazio vojni fotograf >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dejvid Konver i predložio joj saradnju. Skratila je kosu, postala plavuša, radila kao manekenka za kupaće kostime i izgradila imidž seksi plavuše koji je vrlo brzo postao prepoznatljiv.

FILMOVI Iako je imala odličan izgled, proboj u svet filma nije bio nimalo lak. Potpisala je ugovor sa filmskim studijom "20th Century Fox” i u početku glumila u niskobudžetnim filmovima B klase. Prva velika šansa pružena joj je u filmu Džona Hjustona iz 1950. godine "Dungla na asfaltu”, zatim "Sve o Evi’’, "Ne trudi se da kucaš” i komedija '’Majmunska posla”. Svetsku slavu donele su joj uloge u filmovima "Muškarci vole plavuše”, "Kako se udati za milionera”, "Nijagara” i "Reka bez povratka”.

LJUBAVI Sa 16 godina udaje sa za Džejmsa Dorertija, ali se ubrzo razvode. Nakon toga popularnim bejzbol igrač Džo Dimađo zaljubljuje se u nju i venčavaju se. 1956. godine tajno se udaje za čuvenog pisca Artura Milera, sa kojim želi dete, ali bez uspeha. Odaje se alkoholu i narkoticima, koji dovode do kraha i trećeg braka.

AFERE Imala je kratku aferu sa francuskim pevačem Ivom Montanom, a povezivali su je i sa američkim predsednikom Džonom F. Kenedijem

SMRT Pronađena je mrtva u svom domu u Los Anđelesu 5. avgusta 1962. Zvaničo je saopšteno da je uzrok smrti prekomerna doza tableta za spavanje, ali mnogi veruju da je CIA umešana u njenu smrt veze sa Kenedijevima. Pogledajte fotogaleriju!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.