Merkelova ima mehanizme da utiče na Prištinu oko taksi

Izvor: B92, 24.Jan.2019, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Merkelova ima mehanizme da utiče na Prištinu oko taksi"

Nemačka ima mehanizme kojima može da primora Prištinu da ukine takse, naveo je prodekan Fakulteta političkih nauka Stefan Surlić.

Kako je rekao, od Nemčke se očekuje da reaguje o taksama kao što je reagovala u carinskom sporu između Srbije i Hrvatske tokom migrantske krize, ali do sada nismo imali odlučujuće korake iz Berlina.

“Priština se pre svega oslanja na SAD, ali i Nemačka i Angela Merkel imaju mehanizme kojim mogu da primoraju Prištinu da ukine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takse, a to je ukidanje finansijske pomoći. Merkel, međutim, je imala turbulentu 2018. godinu, suočila se sa odlaskom sa mesta lidera svoje partije i nije imala toliko vremena da se posveti Balkanu”, rekao je on.

Opširnije u video – prilogu…

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.