Merkel dala tri uslova Prištini

Izvor: Mondo, 30.Jun.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel dala tri uslova Prištini

Nastavak dijaloga sa Beogradom, postizanje neophodnih kompromisa i uspostavljanje Specijalnog suda su tri uslova koje je nemačka kancelarka Angela Merkel iznela danas premijeru Kosova Isi Mustafi, prenosi Koha.net.

Foto: AP Photo/Markus Schreiber Angela Merkel i Isa Mustafa

"Imamo veliki interes za postizanje fer dogovora. Kompromisi su potrebni na obe strane, ne samo Kosova, već i Srbije. Pozivam obe strane da to učine, jer ako imamo napretka u dijalogu, imamo napredak >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i na evropskom putu", rekla je Merkel.

To se odnosi i na Srbiju i na Kosovo, rekla je Merkel.

Mustafa je rekao da je sa Merkel razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji na Kosovu i odnosima sa EU.

Razgovarali smo o osnovnim pitanjima koja preokupiraju Kosovo i EU, pitanja razvoja, evropskih integracija i ispunjavanju kriterijuma za borbu protiv kriminala i korupcije, kao uslova koje treba ispuniti za liberalizaciju viznog režima, rekao je Mustafa.

Merkel je ponovila stav Berlina da se građanima Kosova ne može odobriti azil u Nemačkoj.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.