Merhamet proneverio 25,5 miliona evra?!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Avg.2010, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Merhamet" proneverio 25,5 miliona evra?!

Čelnici muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet", koje radi pod pokroviteljstvom Islamske zajednice u BiH, osumnjičeni su da su za proteklih 15 godina proneverili oko 25,5 miliona evra od donacija iz islamskih zemalja.

Do ovog podatka došli su članovi Komisije za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava Parlamentarne skupštine BiH, koji od vrha "Merhameta" zahtevaju da "položi račune" i otkrije gde su završila silna donatorska sredstva kojima se gubi svaki trag >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << čim su stigla u BiH, piše "Pres".

List navodi da je razgovor sa čelnicima "Merhameta" zakazan za 24. avgust kada bi trebalo da bude održana sednica ove Komisije. Njen član Mirko Okolić potvrdio je da je poziv za učešće na sednici upućen čelnicima tog dobrotvornog društva, ali nije otkrio detalje istrage koju su proveli članovi istražne Komisije.

Prema izvorima "Presa", novac su proneverile organizacije koje je pre deset godina formirao "Merhamet", a koje je ugasio samo posle dve godine, pošto je preko njih pokupio pare od donacija.

Predsedavajući Istražne komisije za utvrđivanje trošenja donacija Sefer Halilović otkrio je da on i saradnici dobijaju pretnje, ne želeći da otkrije od koga one stižu i kome su konkretno upućivane.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.