Mere Vlade počele da daju rezultate

Izvor: RTS, 09.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mere Vlade počele da daju rezultate

Antikrizne mere Vlade Srbije počele da daju rezultate. Investiranje u infrastrukturu otvara perspektivu za bolji život građana u vremenu posle ekonomske krize, istakao ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević.

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević istakao je da su antikrizne mere Vlade Srbije počele da daju rezultate, i da je u narednom periodu neophodno akcenat staviti na izgradnju infrastrukture jer se na taj način otvara perspektiva za bolji život >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građana u vremenu posle ekonomske krize.

"Mere Vlade Srbije su ono što u ovom trenutku uz stend-baj aranžman sa MMF-om "popravlja krvnu sliku" srpske privrede, istakao je Milosavljević u intervjuu Tanjugu, ocenjujući da Srbija mora da ubrzano investira u infrastrukturu, bez obzira na krizu.

"U zavisnosti od toga koliko brzo dograđujemo infrastrukturu, toliko su veće perspektive da bolje živimo kad se kriza završi", ocenio je ministar Milosavljević.

Niko ne zna koliko će kriza trajati

Govoreći o ekonomskoj krizi u Srbiji, Milosavljević je rekao da bi tek krajem 2011. ili 2012. godine mogli da očekujemo privredni oporavak zemlje i izlazak iz krize.

"Ne mogu kao neke moje kolege da kažem da je kriza iza nas, da nam dolaze bolji i bezbrižniji dani, ja samo mogu da konstatujem da su mere, koje smo preduzeli i naravno aranžman sa MMF-om, počeli da daju rezultate", rekao je Milosavljević.

Bio bi veliki uspeh Vlade Srbije i domaće privrede ukoliko ne bi imali teži period koji nas očekuje u 2009. godini, istakao je Milosavljević, i ukazao da bi bilo realno očekivati da srpska privreda krene put izlaska iz krize od šest meseci do godinu dana nakon definitivnog kraja krize najjačih svetskih ekonomija, kao što su EU i SAD.

Prema njegovoj oceni, ni svet, a kamoli Srbija, još uvek ne zna dokle će duboko kriza ići.

"Ja sam tu vrlo uzdržan u prognozama, vrlo uzdržan u smislu da ne očekujem da će biti bezbrižna jesen i da će iduća godina biti lakša od ove godine", upozorio je ministar trgovine i usluga.

Milosavljević je dodao da je nepopularno saopštavati loše vesti, ali da je fer građane upozoriti da treba da svoje kućne budžete, potošnju, investicije i ukupan život prilagode ekonomskoj situaciji.

"Naravno, to ne znači da Srbija ne treba da intenzivno stvara uslove za privlačenje investija, za bolji život, za brži izlazak iz krize", zaključio je Milosavljević.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.