Izvor: Mondo, 20.Nov.2017, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Menjamo svet kroz podatke, i to u Srbiji

Vidimo se na Data Science Conference 3.0.

Treće izdanje Data Science konferencije održaće se 21. i 22. novembra u Belexpocentru i Holiday Inn hotelu. Data Science Conference 3.0 (skraćeno: DSC 3.0) posvećujemo jednoj od najpopularnijih tehnoloških grana današnjice - nauci o podacima (eng. Data Science) - iz ugla stranih i domaćih stručnjaka i kompanija.

Kroz konkretne primene u različitim domenima kao što su biomedicina, gaming industrija, telekomunikacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bankarstvo, menadžment, marketing i slično biće prikazane neke od najnovijih metoda u oblastima poput machine learning-a, artificial intelligence, blockchain, big data, predictive analytics, data monetization, optimization, data visualization, deep learning, data lake i mnogih drugih.

Kako Data Science menja svet

Nedavna istraživanja od strane McKinsey-a pokazala su da jaz u odnosu na ponudu i potražnju data scientist-a biće 50% do 2018. godine. Potreba nauke o podacima se ogleda u današnjoj intenzivnoj eri podataka koja je primorala multinacionalne organizacije i kompanije da se prilagode promenljivom digitalnom pejzažu i da razvijaju načine na koje deluju prihvatanjem transformacija na osnovu podataka. Da bi organizacije ostale relevantne, one moraju da iskoriste moć velikih podataka i nauke o podacima. Nauka o podacima omogućava tačne odgovore, donošenje odluka zasnovanih na aktuelnim pitanjima i predviđanjem sledećeg velikog tržišnog trenda, čime dobija konkurentsku prednost i osnažuje poslovnu vrednost.

Šta novo donosi Data Science Conference 3.0

DSC 3.0 ove godine postaje multifunkcionalni tehnološki događaj sa ciljem da podstakne data scientiste i data entuzijaste iz jugoistočne i centralne Evrope na profesionalno usavršavanje, umrežavanje, razvoj biznisa i inovacija. Predavanja će biti organizovana u 3 paralelna track-a, koje će biti podeljene u 12 različitih blokova. Preko 700 učesnika imaće priliku da čuju 36 različitih predavanja iz širokog spekta data science-a. Pored predavanja ovogodišnji program pratiće i 4 keynote govora, panel diskusije, radionice, izlaganje učesnika, kao i različiti vidovi aktivacija tokom trajanja konferencije.

Sharala Axryd, CEO ASEAN Data Analytics Exchange (ADAX) iz Malezije i jedan od predavača Konferencije u bloku ‘’Kako postati Data Scientist?’’, poručuje šta publika može očekivati od ovakvog tipa konferencije:

„Deo prirode nauke o podacima je saradnja. Nauka o podacima je jedna od najbrže rastućih profesija današnjice, a ne postoji bolji način da se o najnovijim dostignućima ostane u toku nego na događajima ovakvog tipa. Ljudi mogu pristupiti najnovijim informacijama o industriji, ispratiti i diskutovati o različitim, novim idejama i naučiti korisne trendove. Ovaj događaj pruža savršenu platformu za značajne interakcije i uspostavljanje vrednih partnerstava“.

Ko su predavači na Konferenciji?

Na Konferenciji ćete imati prilike da čujete eminente stručnjake poput Martina Rugfelta (Sentian.ai) koji će pričati o monetizaciji podataka, a čiju je prethodnu kompaniju Expertmaker akvizirao eBay 2010. godine.

Marko Vasiljevski (JATO Dynamics Ltd) će preneti svoje iskustvo iz Londona o tome na koji način i o čemu treba voditi računa prilikom formiranja Data Science timova. Isto tako, imaćemo zanimljiva predavanja iz oblasti Image Recognition-a, gde će nam dr Marcel Blattner (Tamedia) predstaviti najnoviji trend korišćenja GPU box-ova u ovoj oblasti, kao i Nikola Mladenović (VAST.com) koji će nam pričati o projektu koji je Vast radio na najnovijem iOS sistemu koji je nedavno doživeo svetsku premijeru.

Pored toga Saša Radovanić (Telenor Srbija) će nam predstaviti prvi marketiški B2B projekat u oblasti telekomunikacija i njegove rezultate, i objasniće nam na koji način su koristili data science modele i tehnologije da bi isti kreirali. Ovaj presek je samo deo od 36 predavanja 4 keynote govora koje ćete imati priliku da čujete na ovogodišnjoj Data Science konferenciji. Spisak predavača možete pronači na zvaničnom sajtu konferencije.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.