Meloni preporučila suspenziju za Podzola iz njene stranke

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 15:24

Meloni preporučila suspenziju za Podzola iz njene stranke

Italijanska premijerka Đorđa Meloni izjavila je danas da je preporučila da poslanik iz njene stranke Emanuele Podzolo treba da bude suspendovan iz partije.

Podzolo je umešan u incident tokom proslave Nove godine tokom kojeg je ranjen jedan prolaznik.

Italijanski tužioci takođe istražuju Podzola koji je rekao da je pištolj njegov, ali je negirao da je on ispalio hitac tokom proslave Nove godine kada je povređen slučajni prolaznik, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Meloni se suočila sa pozivima opozicije da kazni Podzola, poslanika iz njene stranke Braća Italije, nakon što je slučajni prolaznik povređen kada je ispaljen hitac iz Podzolovog pištolja tokom proslave Nove godine u jednom selu na severu Italije.

Hitac je lakše povredio zeta člana tima obezbeđenja pomoćnika italijanskog ministra pravde, koji je prisustvao novogodišnjoj proslavi.

Tužioci su zaplenili pištolj kalibra 0,22 i metak koji je izvađen iz butine povređenog muškarca radi istrage.

Podzolo je imao dozvolu za nošenje oružja, ali opozicioni političari postavljaju pitanje zbog čega je odlučio da nosi pištolj na proslavu. Stranka Braća Italije saopštila je da će određene mere biti preduzete protiv Podzola ako se utvrdi da je odgovoran, ali je osudila korišćenje incidenta za, kako je navela, političke napade na stranku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.