Meloni: Ne slažem se sa Netanijahuom

Izvor: B92, 25.Jan.2024, 00:43

Meloni: "Ne slažem se sa Netanijahuom"

Premijerka Italije Đorđa Meloni izjavila je danas da se ne slaže sa stavom izraelskog premijera Benjamina Netanijahua.

"Italija je uvek ponavljala da palestinski narod ima pravo na svoju državu, koja je nezavisna i bezbedna", rekla je Meloni u italijanskom parlamentu, prenosi AP.

Prema njenim rečima, to je "pravedno i neophodno rešenje" koje je u interesu oba naroda.

"Iz tog razloga, ne delim stav izraelskog premijera", istakla je Meloni.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, međutim, dodala da je preduslov za to palestinsko priznavanje prava na postojanje jevrejske države i prava njenih građana da žive u miru i bezbednosti.

Odbijanje izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da prihvati palestinsku državu u bilo kom posleratnom scenariju dovelo je do razdora sa najbližim saveznikom Izraela, SAD, koje kažu da rat mora da dovede do pregovora o rešenju o dve države, navodi američka agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.