Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2016, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić potvrdio za Nezavisne: Alija Delimustafić uhapšen u Hrvatskoj

SARAJEVO - Na osnovu međunarodne potjernice u Zagrebu je u srijedu uhapšen Alija Delimustafić potvrdio je to za Nezavisne novine Dragan Mektić ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

- Informaciju o hapšenju mi je zvanično potvrdio Interpol, rekao je Mektić za Nezavisne.

Sa druge strane, advokat Lejle Fazlagić Milko Križanović je rekao da je provjerio informacije i da Delimustafić nije uhapšen u Hrvatskoj, prenijeli su federalni mediji.

Podsjećamo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Alija Delimustafić i Juso Škrijelj, za kojim se još uvijek traga, bili su lišeni slobode u akciji „Pravda“, a potjernice su raspisane po naredbi Kantonalnog suda Sarajevo, a na zahtjev Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Alija Delimustafić je bio u bjekstvu od odluke Kantonalnog suda Sarajevo o produženju pritvora za dva mjeseca. Podsjećamo, Delimustafić nije imao dvojno državljanstvo, ali je za vrijeme ranijeg boravka u Hrvatskoj koristio ime Ilija Mustafić, te je kod njega u trenutku hapšenja pronađena lična karta sa drugim podacima o imenu i prezimenu.

Alija Delimustafić, Juso Škrijelj, Lejla Cerić, Suada Hadžić i drugi uhapšeni u akciji "Pravda" sumnjiče se za krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona sudije, pranjem novca i prevarom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Mektić potvrdio za Nezavisne: Alija Delimustafić uhapšen u Hrvatskoj

Izvor: Cafe.ba, 22.Dec.2016

Na osnovu međunarodne potjernice u Zagrebu je u srijedu uhapšen Alija Delimustafić potvrdio je to za Nezavisne novine Dragan Mektić ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.