Mektić: U Sarajevu se dnevno potroši oko 20 kilograma narkotika

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2015, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: U Sarajevu se dnevno potroši oko 20 kilograma narkotika

SARAJEVO - Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je da od direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) očekuje konkretno zalaganje za borbu protiv ekstremnih pokreta u BiH, pojedinaca koji propagiraju, vrbuju i nagovaraju građane BiH da se priključe određenim terorističkim organizacijama.

U izjavi za BN, Mektić je naveo da u BiH postoji ozbiljan problem organizovanog kriminala, posebno kada je u pitanju zloupotreba droge.

Prema njegovim riječima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izvršena je analiza koja je pokazala da se samo u Sarajevu dnevno troši oko 20 kilograma droge.

Mektić postavlja pitanje: gdje su narko-bosovi i zašto se ne hapse u vrijeme kada je droga došla do škola?

- Bavimo se pitanjem uličnih dilera i sitnih preprodavaca, a nikako da se uhvatimo ukoštac sa krupnim dilerima - naglašava Mektić.

- U posljednje vrijeme, svjedoci smo da imamo klasične mafijaške obračune, tipa sačekuša iza kojih se kriju krupni poslovi sa drogom ili nekog drugog teškog kriminala. Posljednji je zabilježen u Banjaluci i to je jasan znak da postoji podzemlje koje se između sebe obračunava - rekao je Mektić.

Dodao je kako je zbog svega toga veoma bitno da direktor SIPA bude čovjek koji će znati da se nosi sa ovim problemima, kao i problemom korupcije i kriminala koji su u sprezi sa političkim vrhom i koji su doveli BiH na prosjački štap.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Mektić u Americi, Lukač u Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2015, 15:21

BANJALUKA - Na sjednici Savjeta ministara BiH juče nije izabran direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jer je ministar bezbjednosti Dragan Mektić službeno otputovao u SAD...Istovremeno ministar policije Republike Srpske Dragan Lukač nalazi se u Rusiji gdje je juče potpisao Memorandum...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.