Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Nov.2014, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko: Protesti zbog ubistva studenata

Grupa demonstranata, gnevna zbog otmice i ubistva 43 studenta, pokušala je u subotu da provali u predsedničku palatu u Meksiko Sitiju, prenose svetski mediji. U protestima na jugu zemlje zapaljeno više vozila, a hiljade ljudi je demonstriralo u Meksiko Sitiju, dan pošto je državni tužilac u južnoj državi Gerero saopštio da su članovi jedne narko bande priznali da su ubili 43 studenta i spalili njihova tela, koje im je predala policija, preneo je AFP.

Manja grupa demonstranata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << upotrebila je metalne šipke od barikada u pokušaju da provali vrata predsedničke palate, koja su nakratko bila zapaljena, dok su na zgradi napisali grafit "Želimo ih natrag žive".

Grupa od 43 studenta se vodi kao nestals od 26. septembra kada su sa svog koledža u Ajocinapi putovali u susedni grad Igualu, kako bi protestovali zbog diskriminatorske politike zapošljavanja i prikupili sredstva za svoj koledž.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.