Meksiko: Neredi u zatvoru, troje mrtvih, 14 ranjenih

Izvor: B92, 02.Jun.2016, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko: Neredi u zatvoru, troje mrtvih, 14 ranjenih

Montrej -- Zvaničnici u Meksiku saopštili su da su tri zatvorenika ubijena, a 14 ranjeno u neredima u zatvoru Topo Čiko, istom onom u kome je u februaru poginulo 49 ljudi.

Do incidenta je došlo samo nekoliko dana uoči planirane posete Guvernera Haime Rodrigeza zatvoru koji se nalazi u Montereju.

Jedanaestog februara u sukobima dve frakcije kartela Zetas zaplenjeno je više od 200 komada oružja i uhapšeni su neki od upravnika zatvora.

Meksički ministar unutrašnjih poslova Migel Osorio Čong izjavio je da je prethodni incident pokazao da u zatvoru nema uprave, već da je prisutna korupcija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ubijeno troje zatvorenika, 14 ranjeno u neredima u zatvoru

Izvor: Radio 021, 02.Jun.2016

Zvaničnici u Meksiku saopštili su da su tri zatvorenika ubijena, a 14 ranjeno u neredima u zatvoru Topo Čiko, istom onom u kome je u februaru poginulo 49 ljudi...Do incidenta je došlo samo nekoliko dana uoči planirane posete Guvernera Haime Rodrigeza zatvoru koji se nalazi u Montereju...Jedanaestog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.