Meksikanac se ubio nakon deportacije iz SAD

Izvor: B92, 22.Feb.2017, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksikanac se ubio nakon deportacije iz SAD

Muškarac iz Meksika oduzeo je sebi život samo pola sata nakon što je deportvan iz SAD, prenosi BBC.

Guadalupe Olivas Valensija (45) skočio je s mosta na granici nakon što je deportovan po treći put. Pronađen je u nesvesti uz plastičnu kesu s ličnom imovinom, a umro je ubrzo nakon toga u bolnici.

Podsetimo, Trampova vlada je nedavno izdala nove smernice za pojačanu deportaciju ilegalnih imigranata iz SAD koje omogućuju deportaciju i bez službenog postupka. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Svedoci tvrde da je Olivas vikao kako se ne želi vratiti u Meksiko te je izgledao vrlo potreseno.

Bacio se s mosta nedaleko od El Čaparala, glavne prelazne tačke između San Dijega i Tihuane. Lokalni mediji rekli su da je pored njega pronađena plastična kesa u kakvu granični službenici stavljaju imovinu imigranata.

Službenici kažu da je ovo bio treći put da je Olivas deportovan. Umro je od srčanog udara i potresa mozga.

Rođen je u Sinaloai, jednoj on meksičkih država s najviše nasilja te utočištu velikog narko kartela.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PRVA TRAMPOVA ŽRTVA: Meksikanac u očaju skočio sa mosta nakon deportacije iz SAD-a

Izvor: Telegraf.rs, 23.Feb.2017, 09:33

Muškarac iz Meksika oduzeo je sebi život samo pola sata nakon što je deportovan iz SAD...Guadalupe Olivas Valensija (45) skočio je s mosta na granici nakon što je deportovan po treći put. Pronađen je u nesvesti uz plastičnu vrećicu s ličnom imovinom, a umro je ubrzo nakon toga u bolnici...Trampova...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.