Meksički kralj gitare večeras svira na Kalemegdanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2009, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksički kralj gitare večeras svira na Kalemegdanu

BEOGRAD - Slavni meksički gitarista Karlos Santana nastupiće večeras u Donjem gradu Kalemegdanske tvrđave.

Muzičar, koga je prestižni muzički časopis "Rolingstoun" 2003. godine proglasio 15. na listi 100 najvećih gitarista svih vremena, proslavio se 70-ih godina hitovima "Blek medžik vuman" i "Oje komo va".

Više od četiri decenije Santana je prepoznatljiv po zvuku koji spaja rok, džez, bluz, soul i latino, a do sada je prodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko 90 miliona primeraka svojih albuma na kojima je radio sa mnogobrojnim istaknutim muzičarima.

Član je Rokenrol kuće slavnih i dobitnik deset nagrada "Gremi", a do sada ga je videlo i čulo više od 100 miliona ljudi širom sveta.

Beogradski koncert, koji se održava u okviru programa Belefa, počinje u 21 čas, a kapije koncertnog prostora biće otvorene u 19 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.