Izvor: N1 televizija, 21.Okt.2018, 13:30

Mekana i sočna svinjetina u saftu

Mekana i sočna svinjetina u saftu

Kada želite kremast i mekan obrok ova varijanta mesa u saftu je idealan izbor.

Sastojci:

- 1 glavica luka

- 2 šargarepe

- 2 čena belog luka

- pola kilograma svinjskog mesa

- malo aleve paprike

- malo soli, vegete, bibera

- 1 sveža manja luta papričica

- 250 ml soka od paradajza

- malo šećera

Priprema:

Luk i šargarepu očistiti, pa u blenderu izmiksirati >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i staviti na malo ulja da se dinsta. Nakon što luk postane staklast dodati meso isečeno na kockice, pa promešati. Naliti malko vode i dodati začine, sve može po ukusu. Malo vegete, bibera, soli, paprike i sitno iseckan beli luk i peršun. Ako volite pikantno stavite i sitno iseckanu jednu ljutu papričicu. Ako ne volite ljuto izostavite ovaj sastojak.

Ostaviti da se dinsta na laganoj vatri oko 45 minuta. Do tada bi trebalo je meso već pri kraju. Tada dodati sok od paradajza i promešati. Nakon toga vratite na laganu vatru da se još malo ukuva i dobije lep saft. Kao prilog možete poslužiti krompir, kupus salatu ili neku testeninu.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.