Mekalister: Poštujemo ulogu Srbije kao stuba stabilnosti

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2016, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekalister: Poštujemo ulogu Srbije kao stuba stabilnosti

Izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister ‎je rekao je, prilikom razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i članovima Bundestaga, da je politika regionalne stabilnosti veoma važna, kao i da Nemačka poštuje ulogu Srbije kao stuba stabilnosti.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Mekalister je kazao da situacija u regionu nije jednostavna, zbog čega se nada da će sve zemlje regiona ići putem dobrosusedskih odnosa.

Predsednik Vlade Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Aleksandar Vučić rekao je tokom razgovora, da će Srbija učiniti sve kako bi očuvala najbolje odnose sa zemljama regiona, jer je "politička stabilnost osnovni uslov ekonomskog prosperiteta zemalja Zapadnog Balkana".

Vučić je sa Mekalisterom i članovima Bundestaga razgovarao i o ekonomskim reformama i evrointegracijama Srbije, kao i o situaciji u regionu i problemima u dijalogu sa Prištinom.

Članovi Bundestaga iz redova CDU/ CSU, pozdravili su evropski put Srbije i ekonomske reforme koje je Vlada Srbije sprovela u poslednje dve godine, navodi se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.