Izvor: Piplmetar.rs, 28.Jan.2024, 15:31

Mega se uspavala u drugoj četvrtini: Budućnost serijom 18:0 ubedljivo do pobede u Novom Beogradu




Nije bilo nikakve drame u dvorani “Ranko Žeravica”

Foto: Mileta Mirčetić


Košarkaši Budućnosti ostvarili su pobedu na gostovanju Megi u okviru 18. kola regionalne ABA lige vrlo ubedljivo i možda dosta lakše nego što se to očekivalo – 72:92.
Utakmica je počela posvetom u čast nedavno preminulog Dejana Milojevića, koji je veliki trag >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << ostavio i u Megi i u Budućnosti.
I jedan i drugi tim su na teren ušli sa majicama sa likom i imenom Milojevića, a preko jedne od tribina bio je razvijen transparent “Deki i Mega, zauvek iznad svega”.
Što se tiče samog toka meča, deluje da je presudila druga deonica, gde je Mega energetski potpuno pala i prve poene postigla posle pet minuta. Za to vreme Budućnost nije stajala u mestu i napravila je seriju od 18:0.
Budućnost je vrlo dobro koristila rupe koje su nastajale pre svega u unutrašnjoj igri Mege. Kenan Kamenjaš je pravio zaista dosta problema odbrani domaćina.
Krenulo je sasvim solidno za domaće, koji su diktirali tempo tokom uvodnih 10 minuta utakmice. Mega je uglavnom bila ta koja je u ovom periodu bila u prednosti, ali kao da je uspeo da je “saseče” pogodak Ferela za tri poena na isteku prve deonice.
🚨🚨 @YogiFerrell11 beats the buzzer with a long-range 🏀🏀🏀!@KKMegaBasket | @KKBuducnostVOLI #ABALiga pic.twitter.com/04yrAu5dQc— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) January 28, 2024
Druga četvrtina bila je sušta suprotnost. Pokušavao je Barać da tajmautima probudi svoju ekipu, ali mu to nije polazilo od ruke. Budućnost je preokrenula i potom nastavila da gradi svoju prednost, koja je vrlo brzo postala dvocifrena.
Taj period obeležila je i teška povreda Mekinlija Rajta, koji je dobio udarac u vrat i završio na parketu. Prekid je potrajao oko pet minuta, posle čega je on u pratnji lekara, bez nosila, napustio teren.
Ne samo to, ekipa Budućnosti je u jednom momentu stigla i do +17, a na odmoru je imala poen prednosti manje, opet posle trojke Ferela u poslednjoj sekundi.
👀👀HE DOES IT AGAIN! Yogi beats the second quarter buzzer as well!@KKMegaBasket | @KKBuducnostVOLI#ABALiga pic.twitter.com/o8o5MoCcDf— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) January 28, 2024
Tokom treće četvrtine stvari se nisu puno promenile. I dalje je Mega imala problema sa unutrašnjom igrom, što je Budućnost obilato koristila i u jednom momentu povela i sa čak 20 poena prednosti. Domaćin se malo trgao pred završnicu, ali je bilo evidentno da se postavljalo samo pitanje sa koliko razlike će meč biti okončan.
Na kraju je to bilo vrlo ubedljivo, pa je Mega upisala svoj deveti poraz u sezoni, dok je Budućnost došla do 13. pobede i nastavlja da „grize“ za drugo mesto na kraju ligaškog dela ABA lige.
👀 Nikola Đurišić!@KKMegaBasket | @KKBuducnostVOLI #ABALiga pic.twitter.com/d6OSDuMgNW— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) January 28, 2024
Naredno kolo donosi gostovanje Mege u Zadru, dok Budućnost na svom terenu u derbiju dočekuje Crvenu zvezdu.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.