Mega-projekat BK Grupe u Iraku

Izvor: RTS, 30.Jul.2013, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega-projekat "BK Grupe" u Iraku

Kompanija "BK grupe" saopštila je da je njen menadžment vladi u Iraku predstavio projekat "Baghdad World", urađen po principu "grad u gradu", čija je vrednost 12 milijardi dolara.

Menadžment "BK Grupe" predstavio je  vladi Iraka projekat ""Baghdad World" , koncipiran po principu "grad u gradu" na 5,7 miliona kvadratnih metara, koji bi Srbiji doneo 12 milijardi dolara, saopštila je ta kompanija. 

Na sastanku delegacije "BK Grupe", koju je predvodio Dragomir J. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Karić, sa potpredsednikom vlade Republike Iraka Salehom al-Mutlakom i ministrom građevinarstva Mohamedom a Darajiem, utvrđene su smernice za dalju koordinaciju zajedničkih stručnih timova na realizaciji izgradnje mega kompleksa "Baghdad World", navedeno je u saopštenju.

"BK Grupa" navodi da će projekat "Baghdad World " obnoviti istorijsku tradiciju srpskog građevinarstva i da očekuje punu podršku Republike Srbije, "koja bi mogla obezbediti povoljno kreditiranje srpskih preduzeća koja bi bila uključena u realizaciju ovog projekta". 

Imajući u vidu da svaki građevinski poduhvat absorbuje 90 odsto industrije, ovaj mega-projekat povratiće uništenu industriju naše zemlje", navodi kompanija.

U cilju realizacije, "ovog za Irak strateškog projekta", "BK Grupa" će uputiti poziv za pristupanje konzorcijumu svim građevinskim kompanijama i asocijacijama sa prostora Jugoistočne Evrope, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.