Medvedev uveren da se poslovna klima neće menjati zbog zakona Magnitski

Izvor: Blic, 27.Jan.2013, 05:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev uveren da se poslovna klima neće menjati zbog "zakona Magnitski"

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je da ne očekuje da će "slučaj Magnitski" negativno uticati na poslovnu klimu u Rusiji.

Izjava Medvedeva došla u vreme kada je američki Kongres usvojio zakon kojim se uvode sankcije i putna ograničenja za sve zvaničnike povezane sa smrću advokata Sergeja Magnitskog.

Taj ruski advokat, koji je optužio ruske zvaničnike da su uzeli 230 miliona dolara, umro je u zatvoru od pankreatitisa pošto mu nije ukazana medicinska nega.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
RIA Novosti prenele su izjavu Medvedeva da biznismene ne interesuje to pitanje, već da je slučaj Magnitski zloupotrebljen u političke svrhe u nekim centrima.

Povezane vesti: SAD se povukle iz dijaloga sa Rusijom o civilnom društvu Komesar: Pojedina ruska deca moći će da budu usvojena u SAD U Rusiji stupio na snagu sporni zakon o usvajanju dece Putin potpisao sporni zakon, sud oslobodio jedinog optuženog Američke peticije protiv ruskog zakona o usvajanju dece

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.