Medvedev oštro poručio: Oni pokreću ratove. Gde god se pojave treba očekivati nevolje

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 22:00

Medvedev oštro poručio: "Oni pokreću ratove. Gde god se pojave treba očekivati nevolje"

Dmitrij Medvedev izjavio je danas da SAD i njihove satelitske države pokreću ratove širom planete pod izgovorom širenja demokratije.

Međutim, kako je rekao zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, njihov pravi cilj je da zarade novac.

"Amerika i njeni sateliti pokušavaju da prošire svoju stratešku granicu na skoro svaki region sveta. Pod izgovorom širenja demokratije, oni pokreću ratove širom planete. U međuvremenu, njihov cilj je transparentan: zarada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novca. Svuda nastoje da nametnu sopstvene vrednosti i običaje, traže savetnike, postavljaju zgodne vladare na vlast", rekao je Medvedev na Svetskom festivalu mladih u Sirijusu.

Prema njegovim rečima, tamo gde se aktiviraju SAD treba "očekivati nevolje", prenosi TASS.

"Ako ne otvoreni rat, onda pljačka pod maskom ekonomske pomoći. Ako ne državnim udarima, iako su u tome postali zaista dobri tokom 20. veka, onda stalni pritisci, zajmovi, laži i licemerje. Svuda i u nezamislivim razmerama", precizirao je Medvedev.

On je naveo da Amerikanci deluju i u Centralnoj Aziji, na planinama Zakavkazja, vodama Crnog i Kaspijskog mora, Bliskom Istoku.

"Amerikanci nekako imaju posla u svim ovim regionima. Njihov nezdrav geopolitički apetit, njihova politička bulimija, ako hoćete, odavno se pretvorio u neobuzdanu proždrljivost", rekao je Medvedev.

On je napomenuo da se SAD, dok sprovode svoju spoljnu politiku, oslanjaju na mrežu od preko 900 vojnih baza, nekoliko vojnih flota i najveći vojni budžet na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Medvedev: SAD pokreću ratove pod izgovorom širenja demokratije, cilj im je novac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2024

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da SAD i njihove satelitske države pokreću ratove širom planete pod izgovorom širenja demokratije, ali njihov pravi cilj je da zarade novac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.