Medvedev oštro odbrusio: Za psa, pseća smrt

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 00:13

Medvedev oštro odbrusio: "Za psa, pseća smrt"

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da ne postoji razlog za žaljenje zbog nasilne smrti pilota Maksima Kuzminova u Španiji

"Za psa, pseća smrt", rekao je Medvedev za ruske medije.

On nije želeo da komentariše na koji način je Kuzminov umro, prenosi TASS.

"Rekao sam sve što sam hteo da kažem“, rekao je Medvedev.

Španska policija potvrdila je da je ruski pilot Maksim Kuzminov, koji je 2023. godine oteo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << helikopter Oružanih snaga Rusije, ubijen u provinciji Alikante. Njegovo telo sa ranama od vatrenog oružja je pronađeno u garaži, a policija nije isključila mogućnost da su dokumenti nađeni na njegovom telu falsifikat.

Kuzminov je prošle godine pobegao iz Rusije helikopterom ruske vojske koji je predao ukrajinskim komandantima u zamenu za pola miliona dolara, piše "Njujork tajms".

List navodi da su vlasti u Kijevu prebeg okarakterisale kao "veliki državni udar", dok Moskva smatra Kuzminova odgovornim za "najteži greh".

Ukrajinski obaveštajni zvaničnici su navodno upozorili Kuzminova da mu je život u opasnosti i pozvali ga da ne napušta zemlju. Međutim, Kuzminov ih je ignorisao i sa novcem koji je dobio preselio se u mali grad na španskoj obali Sredozemnog mora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.