Medvedev o novoj optužnici protiv Trampa: Nekada su neželjene predsedničke kandidate u SAD ubijali

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 15:59

Medvedev o novoj optužnici protiv Trampa: Nekada su neželjene predsedničke kandidate u SAD ubijali

Zamenik predsednika SB Rusije Dmitrij Medvedev reagovao je na vesti da je podignuta nova optužnica protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

"Ranije bi neželjeni predsednički kandidati u SAD jednostavno bili ubijeni. Sada se protiv njih pokreću krivični postupci, napredak je evidentan", napisao je Medvedev na Tviteru.

Podsetimo, specijalni tužilac Džek Smit podigao je novu optužnicu protiv Trampa u okviru istrage o navodnim pokušajima da se ponište >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezultati predsedničkih izbora 2020. godine. Reč je o drugoj federalnoj optužnici koju je Smit podigao protiv Trampa, prenosi "Foks njuz".

Optužbe se odnose na navodne pokušaje Trampa i njegovih saveznika da podriju prenos vlasti i zadrže ga na predsedničkoj funkciji uprkos porazu od Džozefa Bajdena.

Prva je podignuta u okviru istrage o poverljivim dokumentima koja je bivši predsednik izneo iz Bele kuće. Prethodno je velika porota Menhetna podigla optužnicu protiv Trampa za poslovnu prevaru. Tramp se u oba slučaja izjasnio da nije kriv.

Iz Trampovog tima su saopštili da podizanje nove optužnice protiv Donalda Trampa predstavlja "patetični pokušaj zločinačke porodice Bajden" i njihovog Ministarstva pravde da se umešaju u predsedničke izbore 2024. godine.

"Progon predsednika Trampa i njegovih pristalica podseća na nacističku Nemačku tridesetih godina, bivši Sovjetski savez i druge autoritarne, diktatorske režime", navodi se u saopštenju Trampovog tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.