Medvedev: Strpljenje Rusije nije beskonačno

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 16:58

Medvedev: Strpljenje Rusije nije beskonačno

Strpljenje Rusije nije beskrajno, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na Međunarodnom pravnom forumu u Sankt Peterburgu.

"Ako pravne institucije ne funkcionišu, zamenjuju ih druge koje su efikasne i sposobne da izraze volju konkretne države, a ne volju jednog broja zemalja. Nema smisla da se povinujemo odlukama pravnih struktura koje su zastarele ili potpuno diskreditovane. Ako se međunarodne konvencije ne primenjuju i ne sprovode se sudske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluke koje zemlje priznaju, onda radi topovska i raketna artiljerija, pa čak lete i hipersonične rakete“, kazao je Medvedev.

Nakon raspada SSSR odnos snaga u svetu se radikalno promenio, a "neke jake zemlje“, kao što su SAD i zemlje NATO-a, počele su to da doživljavaju kao svoju ličnu pobedu, kao i pobedu doktrine koja je služila njihovim nacionalnim interesima, konstatovao je Medvedev.

"Upravo tada su počeli da govore o kraju istorije, konačnom trijumfu liberalne ideologije koja predstavlja krajnju tačku sociokulturne evolucije čovečanstva“, rekao je Medvedev.

On je dodao da Zapad sprovodi ekonomsku dominaciju, političku i vojnu ekspanziju pozivajući se na principe "demokratije“, dok u stvari suzbija sve pokušaje da se ne živi po obrascima koje su oni stvorili.

Takođe je primetio da su SAD i njihovi saveznici, nakon što su se proglasili pobednicima u Hladnom ratu i smatrajući se glavnim u svim međunarodnim institucijama, izvrnuli samu suštinu ključnih principa na kojima se zasniva delovanje takvih organizacija.

Medvedev je istakao da zemlje kolektivnog Zapada danas iskrivljuju suštinu međunarodnog prava, uvek u svojim interesima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Medvedev: Strpljenje Rusije nije beskrajno

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2023

SANKT PETERBURG - Strpljenje Rusije nije beskrajno, izjavio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbijednosti Rusije, Dmitrij Medvedev na Međunarodnom pravnom forumu u Sankt Peterburgu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.