Medojević optužuje za skandal: U Kliničkom centru procenjuju političku pripadnost obolelih od korone

Izvor: B92, 15.Avg.2020, 15:58

Medojević optužuje za skandal: U Kliničkom centru procenjuju političku pripadnost obolelih od korone

Lider Pokreta za promjene i kandidat za poslanika koalicije “Za budućnost Crne Gore” Nebojša Medojević optužio je menadžment Kliničkog centra.

Rekao je menadžment procenjuje političku pripadnost obolelih od koronavirusa koji su hospitalizovani.

On je na konferenciji za novinare predstavio dokument koji se zove ”Spisak hospitalizovanih pacijenata od 16. juna 2020. na Klinici za Infektvne bolesti KBC”.

Tvrdi da je spisak autentičan, ali nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogao da ga podeli sa novinarima jer bi, kako je kazao, ugrozio bezbednost izvora i ljude koji su bili na lečenju.

Na spisku je 47 pacijenata.

“Ne bi ovo bilo toliko strašno da pored svih tabela i ne stoji procena dva. U zadnjoj koloni stoji oznaka iz šifrarnika DPS-a. Doktori predvođeni Abdićem i Erakovićem obrukali su lekarsku profesiju, pregazili Hipokratovu zakletvu, pomerili granice ljudske mizerije. Lekari i rukovodstvo KC koji su vezani za DPS procenjuju politički pripadnost lica obolela od kovid 19 koja leže u KC na Infektivnoj klinici”, rekao je Medojević.

On je dodao da je proverio da li su ove osobe zaista bila na Infektivnoj klinici i dobio je potvrdu. Pročitao je nekoliko imena da bi, kako je objasnio, uvjerio javnost da ne drži prazan papir.

”Ono što je loše za DPS je to da će samo 13 osoba glasati za DPS. Sad je pitanje da li će oni pored čijeg imena stoji minus dobiti adekvatnu njegu kao oni sa plusom”, naveo je Medojević.

On je najavio da će dokument poslati ambasadama država EU, Velike Britanije i SAD.

”Građani treba da vide da mi 30. avgusta ne glasamo protiv jedne političke partije nego protiv jedne bolesne, nacisitčke ideologije u čijem centru je vlast a oni su za vlast na sve spremni”, poručio je Medojević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skandal u Crnoj Gori: Klinički centar procenjuje političku pripadnost obolelih od korone?

Izvor: Luftika.rs, 15.Avg.2020

Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta i kandidat za poslanika koalicije “Za budućnost Crne Gore” optužio je menadžment Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici da procenjuje političku pripadnost obolelih od koronavirusa koji su hospitalizovani!. Medojević je novinarima predstavio...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.