Medojević: Direktor KAP ruski obaveštajac

Izvor: Glas javnosti, 05.Mar.2012, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medojević: Direktor KAP ruski obaveštajac

PODGORICA - Predsednik opozicionog Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević izneo je tvrdnju da je predsednik Odbora direktora Kombinata aluminijuma u Podgorici (KAP) Aleksej Kužnjecov ruski obaveštajac.

Medojević je u listu Dan naveo da je to saznao "od svojih izvora" iz Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore i crnogorske policije, koji ga, kako je rekao, obaveštavaju o delovanju ruske obaveštajne službe u Crnoj Gori.

Medojević tvrdi da "ruske obaveštajne strukture" >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u Crnoj Gori zastupa "niko drugi nego šef (crnogorske) diplomatije Milan Roćen". Po tvrdnji Medojevića, NATO je od Crne Gore tražio da "istera" Rusku službu bezbednosti iz KAP.

Skupština Crne Gore je prošle sedmice odobrila da vlada preuzme dug KAP Dojče banci od 22 miliona evra, i predlog za raskid kupoprodajnog ugovora sa vlasnikom KAP, ruskom Centralno-evropskom aluminijumskom kompanijom (CEAC). Ta kompanija nije ispunila obaveze iz ugovora o kupoproadaji KAP, sklopljen 2005. godine.

Prema navodima predstavnika Crne Gore, CEAC u KAP gotovo ništa nije uložio u modernizaciju te fabrike, i Elektroprivredi Crne Gore za električnu struju duguje više od 30 miliona evra. Predsednik Odbora direktora KAP Kuznjecov negira obe tvrdnje, i navodi da je CEAC uložio 200 miliona evra u KAP.

Prema njegovim rečima, ako Crna Gora želi da raskine ugovor sa CEAC, onda toj kompaniji treba da nadoknadi 200 miliona evra. Kužnjecov je takođe tražio da govori u Skupštini Crne Gore i tako se obrati crnogorskoj javnosti jer, kako tvrdi, ona nema prave informacije o poslovanju Kombinata aluminijuma.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.