Međunarodni dan mladih obeležava se danas

Izvor: Studio B, 12.Avg.2012, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni dan mladih obeležava se danas

U Srbiji se danas pod sloganom "Uspostavljanje boljeg sveta, partnerstvo sa mladima" obeležava Međunarodni dan mladih.

Tog dana širom sveta ističu se veštine, znanja i spremnosti mladih da aktivno pomognu zajednici u kojoj žive, a državne institucije i nevladine organizacije skreću pažnju na probleme položaja omladine u društvu.   

U Srbiji je povodom Medunarodnog dana mladih predstavljeno istraživanje koje pokazuje da mladi političko angažovanje shvataju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kao bolju preporuku za zaposlenje od uspešnog studiranja, a upravo oni čine 50 odsto ukupnog broja nezaposlenih.   

Prosečan Evropljanin od 24 godine je završio školovanje i ima petogodišnji plan o svom životu, dok u Srbiji mladi tog uzrasta traže posao i nemaju predstavu kako će im život izgledati ni za dve godine, pokazalo je istraživanje.   

U Beogradu na Adi ciganliji će danas povodom Međunarodnog dana mladih biti odigran odbojkaški meč predstavnika Ministarstva omladine i stipendista Fonda za mlade talente - da bi se ukazalo na značaj ulaganja i u sport i vrednovanje rezultata.   

Biće proglašeni pobednici Konkursa za mlade u Srbiji za najbolju fotografiju o temi "Šta su za mene ljudska prava", a Zavod za sport i medicinu sporta, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, podeliće 200 ulaznica za bazene na Košutnjaku za nedelju.   

U Ministarstvu omladine i sporta tvrde da su u Srbiji "postavljeni temelji" odnosno da su usvojena strateška dokumenta za poboljšanje položaja mladih, ali da ima još dosta posla.   

Generalna skupština UN odobrila je 1999. godine preporuku Svetske konferencije ministara zaduženih za omladinu da se 12. avgust proglasi Međunarodnim danom mladih. U Srbiji se taj dan obeležava od 2007. godine kada je osnovano Ministarstvo omladine i sporta.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.