Nizom manifestacija obeležava se Međunarodni dan mladih

Izvor: Politika, 11.Avg.2012, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nizom manifestacija obeležava se Međunarodni dan mladih

BEOGRAD – Pod sloganom „Uspostavljanje boljeg sveta, partnerstvo sa mladima”, sutra će nizom manifestacija biti obeležen 12. avgust - Međunarodni dan mladih.

Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština UN 2000. godine, a obeležavanje u Srbiji počelo je posle formiranja Ministarstva omladine i sporta, 2007.

Pomoćnica ministarke omladine i sporta Snežana Klašnja ocenila je, povodom Međunarodnog dana mladih, da položaj mladih jeste nešto bolji nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << što je bio, ali još nije takav da bismo mogli da budemo zadovoljni.

„I dalje je visoka stopa nezaposlenosti mladih, oni su najranjivija grupa. I dalje imaju neke teškoće da ostvare svoja prava. Još nemaju najbolje mehanizme da se njihov glas čuje, a na nama je da pomognemo da do toga dođe”, rekla je Klašnja Tanjugu.

Ona je dodala da je Ministarstvo uradilo sva strateška dokumenta koja se tiču mladih - od Strategije do Zakona o mladima i da sada traba osigurati primenu tih propisa.

Centralna manifestacija povodom Dana mladih u Srbiji biće organizovana na beogradskoj Adi Ciganliji, sutra u 14 časova, u okviru koje će se stipendisti Fonda za mlade talente i predstavnici Ministarstva omladine i sporta takmičiti u odbojci.

Biće proglašeni i pobednici konkursa fotografija na temu „Šta su za mene ljudska prava”, a posetioci će moći da se informišu i o drugim mogućnostima koje pružaju Ministarstvo za omladinu i sport i Fond za mlade talente.

Dan mladih svojim akcijama obeležiće i 133 kancelarije za mlade širom Srbije.

U okviru obeležavanja Dana mladih, lokalnim samoupravama i organizacijama koje su posebno doprinele poboljšanje položaja mladih u lokalnoj zajednici u petak su dodeljene nagrade „Mladgrad”.

To priznanje treći put dodeljuje nevladina organizacija Građanske inicijative u partnerstvu s Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom regionalnog razvoja i lokalne samouprave

Nagrada „Mladgrad” dodeljena je opštinama Kikinda, Blace, Ivanjica, Krupanj i Preševo, gradu Loznici, grupi mladih „Planeta inovativaca” iz Smederevske Palanke i „Pokreni se” iz Raške, organizaciji „Bečejsko udruženje mladih” i Filipu Vukši, aktivisti koji se proslavio ličnim akcijama u poboljšanju gradskog prevoza u Beogradu.

Zeleni Srbije pozvali su danas, povodom Međunarodnog dana mladih, sve uticajne političke faktore u zemlji da se ujedine oko zaustavljanja „odliva” mladih obrazovanih ljudi iz naše zemlje, saopšteno je iz te stranke.

U saopštenju se navodi da su podaci o „odlivu mozgova” iz Srbije alarmantni i apeluje na stranke koje formiraju vladu da ispoštuju obećanje koje su dali potpisivanjem Platforme za mlade i da uz pomoć stručne javnosti naprave hitan akcioni plan za opstanak mladih unutar granica Srbije.

Tanjug

objavljeno: 11.08.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Međunarodni dan mladih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2012, 01:30

NOVI SAD, BEOGRAD -..Međunarodni dan mladih obeležilo je Ministarstvo omladine i sporta organizovanjem revijalnog odbojkaškog meča na Adi Ciganliji, koji su odigrali pripadnici tog ministarstva i stipendisti Fonda za mlade talente...Meč je otvorila pomoćnica ministra omladine i sporta Snežana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Obeležava se Međunarodni dan mladih

Izvor: B92, 12.Avg.2012

Beograd -- Pod sloganom "Uspostavljanje boljeg sveta, partnerstvo sa mladima", danas je nizom manifestacija obeležen 12. avgust - Međunarodni dan mladih...Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština UN 2000. godine, a obeležavanje u Srbiji počelo je posle formiranja Ministarstva omladine...

Nastavak na B92...

Danas je Međunarodni dan mladih

Izvor: 025info.rs, 12.Avg.2012

Pod sloganom "Uspostavljanje boljeg sveta, partnerstvo sa mladima", danas će nizom manifestacija biti obeležen 12. avgust - Međunarodni dan mladih. Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština UN 2000. godine, a obele

Nastavak na 025info.rs...

Međunarodni dan mladih obeležava se danas

Izvor: Studio B, 12.Avg.2012

U Srbiji se danas pod sloganom "Uspostavljanje boljeg sveta, partnerstvo sa mladima" obeležava Međunarodni dan mladih. ..Tog dana širom sveta ističu se veštine, znanja i spremnosti mladih da aktivno pomognu zajednici u kojoj žive, a državne institucije i nevladine organizacije skreću pažnju...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.