Medjunarodni dan joge proslavljen na Kalemegdanu

Izvor: Beta, 19.Jun.2021, 10:59

Medjunarodni dan joge proslavljen na Kalemegdanu

Centralna proslava Medjunarodnog dana joge u Srbiji danas je održana na Kalemegdanu, u organizaciji škola joge, Grada Beograda i Ambasade Indije. Manifestaciju je otvorio ambasador Indije u Beogradu Subrata Batačardži koji je rekao da će do 21. juna u 18 gradova u Srbiji i na 23 lokacije biti obeležen Medjunarodni dan joge, drevne tradicije koja potiče iz Indije."Ovo me podseća na suštinu joge. Ovo mesto me podseća na to šta nama joga znači", kazao je Batačardži i podsetio na istoriju Kalemegdana i spomenika "Pobednik".Istakao je da je to mesto spojilo dve civilizacije, dva kraljevstva, dva carstva."Ovo mesto nas podseća na potrebu da pronadjemo balans, da pronadjemo sebe, društvo, ljude i prirodu", kazao je indijski ambasador i dodao da gradjani Srbije vole jogu.Doktorka Gordana Marković Petrović je govoreći o blagotvornom uticaju ajurvede i joge istakla da te drevne metode ljudima omogućavaju da na prirodan i jednostavan način teže savršenom zdravlju."Ponosna sam što su i ajurveda i joga priznate u našoj državi i legaljno se primenjuju - to nemaju sve države u okruženju. Nema boljeg načina da unapredimo svoje zdravlje jer nam ajurveda omogućava da se upoznamo sa sobom - suština ajurvede je individualni pristup u radu", kazala je ona.Navela je da je ajurveda ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Batačardži: Do 21. juna u 18 gradova u Srbiji i na 23 lokacije biti obeležen Medjunarodni dan joge

Izvor: Beta Video, 19.Jun.2021

BEOGRAD - Manifestaciju je otvorio ambasador Indije u Beogradu Subrata Batačardži koji je rekao da će do 21. juna u 18 gradova u Srbiji i na 23 lokacije biti obeležen Medjunarodni dan joge, drevne tradicije koja potiče iz Indije. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.