Međunarodni aerodrom u Luisvilleu dobio ime po Muhammedu Aliju

Izvor: SandzakPress.net, 17.Jan.2019, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni aerodrom u Luisvilleu dobio ime po Muhammedu Aliju

U znak sjećanja na legendarnog bokserskog šampiona Muhammeda Alija Međunarodni aerodrom u Luisvilleu dobio je naziv po njemu, javlja Anadolu Agency (AA). Upravni odbor za aerodrome u Luisvilleu, u saveznoj američkoj državi Kentucky sinoć je usvojio odluku o preimenovanju aerodroma. Međunarodni aerodrom “Muhammed Ali“ u Luisvilleu je novi službeni naziv aerodroma, ali njegov kodni naziv će i dalje biti SDF. Bivši trostruki svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji Mihammed Ali preminuo >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << je 6. juna 2016. godine nakon višegodišnje borbe sa Pakrinsonovom bolešću. Gradonačelnik Luisvillea Greg Fischer kazao je kako je Muhammed Ali imao samo jednan rodni grad i kako je to srećom bio Luisville. “Ali je jedan od najpoznatijih ljudi koji su hodili svijetom i njegova atletska i humanitarna ostavština inspiracija je za milijarde ljudi“, kazao je Fischer. (Saff) Pogledajte vijest na izvornom sajtu: Međunarodni aerodrom u Luisvilleu dobio ime po Muhammedu Aliju

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

MUHAMEDU ALIJU U ČAST: Aerodrom u Luisvilu dobio ime po slavnom bokseru

Izvor: Kurir, 18.Jan.2019, 16:36

Međunarodni aerodrom u Luisvilu, u američkoj državi Kentaki, dobio je ime po legendarnom bokserskom šampionu Muhamedu Aliju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.