Međunarodna poslovna hobotnica: Nova otkrića o Jeremićevim uhapšenim ortacima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2018, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodna poslovna hobotnica: Nova otkrića o Jeremićevim uhapšenim ortacima!

Uz ogromne svote novca, stizale su i manje uplate

Nezavisna medijska mreža Andidot raskrinkala je poslove Vuka Jeremića sa svetskim kriminalcima. Prema detaljnoj analizi koju je objavio Antidot, na račune CIRSD, na čijem je Jeremić čelu, kao i na njegovu konsultantsku firmu koju ima u Srbiji, iz stranih izvora slilko se više od 7,5 miliona dolara, piše Srpski Telegraf.

Pročitajte i:

Međutim, konačna suma nepoznata je jer postoji sumnja da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lider NS i njegovi saradnici poseduju račune i u inostranstvu.

Lanac međunarodne bande perača para počeo je da se razotkriva kada su vlasti SAD uhapsile Patrika Hoa, finansijera Jeremićeve organizacije i PR agencije, i šeika Tidijana Gadija, člana Savetodavnog odbora CIRSD. Ho i Gadio uhapšeni su još u novembru.

Marko Matić, glavni urednik Antidota, objašnjava da su pomenute sume samo deo onoga čemu se moglo ući u trag.

- Jeremić je primio više od 7,5 miliona dolara, od toga 1,33 miliona iz Hongkonga preko privatne firme, a 180.000 od Meksikanaca. Od Kineza je dobio 5,3 miliona, a uz njih treba navesti i veliki broj manjih uplata sa raznih strana. Ovo su podaci koje smo dobili istražujući poslove koji su išli samo preko srpskih računa, a naravno da su mnogi poslovi plaćani preko poreski rajeva jer je tamo najviše i radio dok je bio u SAD. Ovo ovde mu je bilo samo pokriće za plaćanje poreza, zbog čega je pravno gledano čist, ali kada bi se pokrenula istraga sa policijama država u kojima je radio, onda bi nas to dovelo do ko zna kolike sume – navodi Marić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.