Međunarodna organizacija nastavlja da finansira policiju RS

Izvor: B92, 28.Jan.2020, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodna organizacija nastavlja da finansira policiju RS

IOM je saopštila je da je odlučeno da do kraja marta produži finansiranje angažovanja policije Republike Srpske, kao ispomoć Graničnoj policiji RS.

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) saopštila je da je na današnjem sastanku u Delegaciji EU u Sarajevu odlučeno da IOM do kraja marta produži finansiranje angažovanja policije Republike Srpske, kao ispomoć Graničnoj policiji RS, za sprečavanje ulaska ilegalnih migranata iz Srbije.

IOM je navela da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na tom sastanku bili predstavnici IOM, EU, kao i institucija BIH zaduženih za pitanja migranata, i da su definisali aktivnosti u toj oblasti koje će podržavati EU.

IOM je istakao da je danas odlučeno da se podrška angažovanju pripadnika MUP RS produži do kraja marta pošto je ranije, u saradnji s Graničnom policijom BiH, bilo odlučeno da se ta podrška okonča 31. januara.

IOM finansira troškova ishrane i smeštaja pripadnika MUP RS, angažovanih kao ispomoć za kontrolu granice prema Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.