Međunarodna akcija: Uhapšene dve osobe zbog krijumčarenja migranata iz Srbije u BiH

Izvor: B92, 18.Avg.2020, 11:44

Međunarodna akcija: Uhapšene dve osobe zbog krijumčarenja migranata iz Srbije u BiH

U međunarodnoj akciji kodnog naziva "Kajak", na području Bratunca uhapšene su dve osobe.

Uhapšene osobe se sumnjiče da su pripadnici organizovane kriminalne grupe za krijumčarenje migranata iz Srbije u BiH.

U sklopu ove međunarodne akcije ranije je uhapšeno devet osumnjičenih krijumčara, a iz Tužilaštva BiH najavljeno je da će akcija biti nastavljena.

Dve osobe na području Bratunca uhapšene su po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za organizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

U akciji kodnog naziva "Kajak" učestvovali su službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal Srbije i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

Podršku je pružio i Policijski centar Jugoistočne Evrope – SELEC, navedeno je u saopštenju.

Uhapšeni su osumnjičeni da su kao članovi grupe koja je organizovana radi prebacivanja ileganih migranata iz Srbije u BiH i dalje prema zemljama EU.

"Radi se o istrazi Tužilaštva BiH protiv osoba osumnjičenih da su u sadejstvu sa osobama iz Srbije organizovali krijumčarenje većeg broja ilegalnih migranata sa područja Srbije preko reke Drine na teritoriju BiH čime se značajno ugrožava sigurnost i usložnjava situacija sa ilegalnim migrantima u BiH", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šestoro uhapšeno, zapljenjene cigarete bez akciza i novac

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2020

SARAJEVO – Pripadnici SIPA su u koordinisanoj akciji kodnog naziva "Skuter", provedenoj pod nadzorom tužioca Tužilaštva BiH, uhapsili šest osoba na području Tuzle, Kalesije i Zvornika te su otkrili i zaplijenili značajnu količinu cigareta i novca, saopšteno ej iz Tužilaštva BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.